Durbuy, België het kleinste stadje ter wereld

Parc des Topiaires
Gelegen in het hart van de Ardennen vindt u het Belgische stadje Durbuy, het is bekend als het kleinste stadje ter wereld, maar het is zeker één van de mooiste steden. De verkeersvrije straten, kronkelend tussen de oude huizen, zijn smal en geplaveid. Durbuy is een zeer aangename vakantieoord, waar u ook heerlijk kunt eten. U kunt natuurlijk met de auto naar Durbuy, maar ook vanuit Brussel de trein nemen naar Barvaux. Vanaf Barvaux, is er een pendeldienst naar Durbuy.
Wat moet u zien in Durbuy?. De stad zelf met zijn winkels, cafés en eetgelegenheden, gelegen aan smalle met bloemen omzoomde geplaveide straatjes en oude stenen huizen vormen de belangrijkste attractie van deze stad. Een wandeling door de oude stad is een must voor elke bezoeker. In de nabije omgeving van Durbuy zijn echter nog meer bezienswaardigheden, ik zal ze in het kort opnoemen:

  • Parc des Topiaires, opvallend het kleinste stadje ter wereld herbergt het grootste vormsnoeipark ter wereld. Op meer dan 30.000 vierkante meter staan zo'n 250 verschillende gesnoeide buxusfiguren en bomen, u raakt niet uitgekeken. Het is een indrukwekkend gezicht, gelukkig is het park dagelijks tegen vergoeding geopend.
  • Het labyrint van Durbuy is een attractiepark van 11 ha, gelegen in een maïsveld, 10 km wandelroutes, 7 acteurs per dag, 7 voorstellingen en veel kinderactiviteiten. 
  • Bomal, ligt op ongeveer 5 km van Durbuy en het is in de regio vooral bekend vanwege de drukke wekelijkse markt, die op zondag wordt gehouden. 
Durbuy is gelegen in de Ardennen, aan de rivier Basse-Ourthe, daarmee ook een prima plek om sportief te zijn. U kunt u er bij meerdere bedrijven een kano of kajak huren. De Ardennen zijn ook bij uitstek geschikt om te mountainbiken. Vanuit Durbuy zijn er verschillende routes, voor de geoefende en getrainde mountainbiker, maar ook voor de amateur, of de beginnende fietser. In Durbuy kunt u het gehele jaar midgetgolfen, maar in de regio vindt u ook nog eens twee 18 holes golfbanen. Als het toeristisch treintje rijdt in Durbuy kunt u naar het uitzichtpunt van de Belvedere, hoog boven Durbuy. U heeft er een prachtig uitzicht over de stad en de vallei van de rivier de Ourthe. Breng daarnaast ook nog een bezoekje aan de bierbrouwerij Marckoff en de jam fabriek Saint-Amour en u zult begrijpen waarom Durbuy in de laatste jaren tot één van de meest populaire bestemmingen in de Ardennen is geworden.

Een leuke camperplaats is aanwezig: Mobilhome du Vedeur, Rue Fond de Vedeur 1, 6940 Durbuy . GPS: N 50.35774,  E 5.45858 / N 50°21'28",  E 5°27'31".