Charleroi, België grootste stad in Wallonië

Charleroi
Charleroi is de grootste stad van Wallonië en beschikt over het op één na grootste vliegveld van België. Charleroi is een geweldige centrale locatie van waar uit u met Ryanair heel Europa kunt ontdekken.
Charleroi kent diverse musea.

  • Het Museum voor Schone Kunsten biedt een rijke collectie, die de belangrijkste artistieke scholen in België vertegenwoordigen uit de 19e eeuw tot de 20e eeuw: neo-classicisme, realisme, het sociaal-realisme, impressionisme, expressionisme, surrealisme en abstracte kunst, met een aantal bekende namen als Navez , Portaels, Rops, Meunier, Paulus, Boch, Magritte en Delvaux. 
  • Het Jules Destrée Museum. Jules Destrée een voormalige minister van Kunst en Wetenschappen. Het museum herbergt vele archieven, werken, documenten en diverse items van een man met een rijke, veelzijdige persoonlijkheid die dateert uit het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Dit museum belicht zijn benadering van het leven en het werk dat nog steeds zeer aanwezig is in debatten en in onze politieke, culturele en ethische leven. Beide musea bevinden zich in het stadhuis van Charleroi en vullen elkaar aan met hun collectie.
  • Het Fotografie museum. Het grootste museum van de fotografie in Europa. Het museum is gevestigd in het voormalige karmelietenklooster van Mont-sur-Marchienne. Hier maakt u kennis met de hele geschiedenis van de fotografie, tot de meer recente hedendaagse ontwikkelingen. Het museum biedt een kijkje in het gebied van de esthetische onderzoek, de strijd van humanisten en artistieke bewegingen samen met de ontwikkeling van de fotografische techniek. Deze blik op een aantal aspecten van de geschiedenis, als het ware, door de lens camera onthult de rijke en dynamische wereld van de fotografie. 
  • Het Glasmuseum traceert de oorsprong en de geschiedenis van het glas, de ontwikkeling van het gebruik ervan en de decoratie, de samenstelling, de specifieke eigenschappen en de toepassingen van vandaag. Een opmerkelijke collectie glaswerk gaat over de geschiedenis van dit materiaal uit de urnen en geblazen platen uit de vroege dagen van onze jaartelling tot hedendaagse sculpturen, waaronder het zeer sierlijke glas uit Venetië, de sprankelende kristallen uit de 19e eeuw, het delicate geëtste glas uit Duitsland en Bohemen en de pracht van de Art Nouveau.
Andere bezienswaardigheden tonen diverse architectonische stijlen, vaak een combinatie van klassieke, gotische en Art Deco.
U bereikt Charleroi eenvoudig met de auto, maar er vertrekken ook rechtstreekse treinen vanaf Brussel.