Antwerpen vakantie België 2019

Antwerpen
De haven van Antwerpen in België is een van de grootste in de wereld, daarnaast is het Belgische Antwerpen ook de diamant handelsplaats van de wereld. Deze stad is het economische centrum van Vlaanderen.
Echter niet alleen de economie heeft het stadsbeeld bepaald, ook kunstenaars en schrijvers zijn bepalend voor het stadsbeeld. Antwerpen werd in 1315 reeds Hanzestad. In de 16e Eeuw was Antwerpen de rijkste handelsstad van Europa, echter door de oorlogen tussen de Habsburgers en Nederland, werd dit sterk beperkt. In 1863 kende Antwerpen duidelijk een revival. Antwerpen is niet alleen geschikt voor een korte vakantie, maar ook voor een langer verblijf. Iedereen die op vakantie gaat naar Antwerpen en omgeving, krijgt na een paar dagen een goed beeld van Vlaanderen en zijn inwoners. Antwerpen is niet alleen in economische termen een zwaargewicht. De gastronomie in Antwerpen is top, internationale gerechten worden in beste vorm geserveerd en gepresenteerd.
Een bijzonder hoogtepunt is de wijk het Zuid in Antwerpen. Het Zuid is één van de hipste wijken van Antwerpen. De buurt staat vooral bekend als uitgaanswijk. De overvloed aan cafés, bars, restaurants en de vele evenementen doen Het Zuid heel het jaar bruisen. Hier heb je een klein gebied ongelooflijk veel kunstenaars en ontwerpers die bij elkaar komen. Iedereen die houdt van art deco, moet naar de wijk wijk Zurenborg gaan en gewoon genieten.