Luik vakantie België 2019

Luik
De bisschoppelijke stad Luik in België heeft een meer dan 1.000 jaar oude geschiedenis. Luik is de geboorteplaats van de historische Karel de Grote. In de 11e Eeuw verkreeg Luik stadsrechten. Gedurende deze tijd, werd Luik ook bekend als "Athene van het Noorden" vanwege zijn unieke uiterlijk en bijzondere uitstraling van de kerk scholen. Luik vormt het culturele centrum van de Belgische regio Wallonië, het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze mooie stad heeft tijdens een vakantie in Luik, aan haar bezoekers veel te bieden. Men kan zeggen dat Luik aan de "wieg van de beschaving" hebben gestaan. Luik in het hart feitelijk een Franse stad, opende zich vroeg voor Latijnse en Germaanse culturen. Deze kosmopolitische stad heeft de op een na grootste rivierhaven van Europa. Verschillende binnenplaatsen, steegjes en straatjes nodigen u uit, om tijdens uw vakantie een ontspannende wandeling door de oude stad te maken. Daarnaast zijn er tal van parken en tuinen, dus ideaal als vakantiebestemming.
Iedereen die geïnteresseerd is in opera en muziek, zou eigenlijk een bezoek moeten brengen aan de Opera van Wallonië in Luik. Het culturele erfgoed van de stad brengt populaire toeristische bezienswaardigheden: de kathedraal, de Perron, Place Saint Lambert, het Klooster van de Minderbroeders en het Johannes de Doper fontein en de Begraafplaats van Robermont.
Bijzonder mooi en uitzonderlijk is de zondag markt, La Batte op de kade van de Maas, met zo'n 5 km lengte de langste markt van Europa.
Kort samengevat is een vakantie in Luik, het kleine Frankrijk aan de Maas, zeer gevarieerd en interessant.