Ardennen vakantie België 2019

Ardennen
De Ardennen is een bosrijke bergketen, die het zuidoosten van België tussen de Moezel en de Maas een ruw bergland vormt. De hoogste bergtoppen gaan echter de 650m niet te boven. Het gehele plateau wordt doorkruist door rivieren, daardoor zijn diepe kloven en dalen ontstaan tot wel 200 meter. Het grootste deel van de bergketen is ontoegankelijk, moerassige heide en enorme bossen bestaan voornamelijk uit beuken-en eikenbomen. Belangrijk zijn ook de  mijnbouw schatten van de regio, u vindt er enorm veel: ijzer, lood, mangaan en koper. Het belangrijkste is de onuitputtelijke steenkool voorraad, die verantwoordelijk is voor de uitstekende industrie in België en voor de metaalverwerking. Zelfs de Romeinen waren bekend in de Ardennen. De Ardennen werden beschouwd als het heilig gebied, van de jacht en bos godin Diana. U vindt op de berg vele monumenten. De meest bekende plaats van de Ardennen en een zeer populaire bestemming tijdens uw vakantie is het fort van Sedan. Op deze historische locatie vond in september 1870, de strijd plaats tussen Frankrijk en Duitsland. Hier werd Napoleon III met vele soldaten gevangen genomen door de Duitsers. Tot 1918 werd dit succes in Duitsland jaarlijk landelijk gevierd. 
Het gebied van de Ardennen is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Tijdens uw wintervakantie kunt u er met een beetje geluk ook skieën. Een bezienswaardigheid om niet te vergeten is het kasteel van Graaf Siegfried gebouwd in de 10e Eeuw en door de eeuwen heen uitgebreid met drie ronde muren. In 1944 werd het kasteel opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Hoe kunt u nu het beste de Ardennen omschrijven? De Ardennen is een spannende, interessante en veelbewogen gebied, of u nu wilt sporten of wilt genieten van de sporen van het verleden. Er is voor elk wat wils tijdens een vakantie in deze prachtige hoek van België.