Brugge vakantie België 2019

Brugge
Brugge de oude Vlaamse handelsmetropool, biedt verschillende mogelijkheden om uw vakantie in België ontspannend, educatief of spannend door te brengen. De waterwegen in Brugge nodigen uit, om romantische boottochtjes te maken door de stad met zijn middeleeuwse huizen en groene gezellige tuinen. De rijke geschiedenis laat het hart van elke historicus sneller kloppen, cultuurliefhebbers komen ook niets te kort. De grote verscheidenheid aan kerken, musea, parken en pleinen zorgt ervoor dat iedereen waar voor zijn geld krijgt. U kunt ook archeologische vondsten bewonderen. Belangrijke bezienswaardigheden in Brugge zijn: de Grote markt, het Belfort van Brugge, de Sint Salvator kathedraal, Onze Lieve Vrouwekerk met de Madonna van Michelangelo en de Basiliek van het Heilig Bloed.
Zelfs de oude stadspoorten: Gentpoort, Kruispoort, Smedenpoort en Ezelpoort zijn interessant, daarnaast natuurlijk het Sint Janshospitaal. In Brugge kunt een gerust een langge wandeling maken. De oude vestingwerken zijn nog steeds erg goed bewaard gebleven en worden aangevuld door uitgestrekte goed onderhouden tuinen. Er is echter meer dan alleen cultuur, eten en drinken kunt u in Brugge zeer goed.
In het centrum van de stad kunt u  in één van de pubs, gezellig een biertje drinken en heerlijk dineren in één van de restaurants. Het historische centrum van Brugge is prachtig, omdat het nog nooit is vernietigd door oorlogen of door grote branden. U vindt er zeer oude huizen. U neemt de geschiedenis het beste op tijdens een wandeling of een rondleiding, eventueel met gids door de stad. Heeft u dan nog niet genoeg, ga gerust op ontdekkingsreis door de diverse smalle steegjes en bezoek de kleine winkeltjes. U kunt er boeken en zoetwaar kopen. Op de markt kunt u oude kostuums bewonderen, met de hand gemaakt van de fijnste kant. De handen van de vrouwen zijn zo snel en toch raken de draden niet in een knoop.
Brugge is een paradijs voor alle liefhebbers van kleine winkels en etalages, ga gerust op ontdekkingsreis en geniet van Brugge.