Crupet mooi dorp in Wallonië

Crupet heeft ongetwijfeld het potentieel van een verleidster, gelegen in een van de vele rustige, groene valleien van de Condroz in de provincie Namen, waar de ondiepe Crupet-beek ritselt. Geen wonder dat deze plaats officieel een van de "Mooiste dorpen van Wallonië" is. Een sieraad dat indruk maakt met de gevels van de traditionele gebouwen, de oude molens, de paden, de ingangen van de binnenplaats, de kleine tuinen en buitenruimtes.

De kerk van Saint-Martin (onder monumentenzorg), evenals de beroemde middeleeuwse donjon in het midden van een klein meer, vertegenwoordigen een uitzonderlijk cultureel erfgoed, en niet te vergeten de verbazingwekkende kunstmatige grot gewijd aan Sint Antonius van Padua. Het wordt ook wel de Devil's Grotto genoemd. Deze bizarre structuur trekt al meer dan 100 jaar bezoekers. Galerie ArtPero zal kunstliefhebbers op de best mogelijke manier bekoren, verschillende kunstenaars presenteren hier hun werken (schilderijen, sculpturen, juwelen, ...) in tijdelijke tentoonstellingen, ateliers en ontmoetingsplaatsen.

Crupet en het omringende land zijn ook vanuit de lucht te ontdekken! Slechts 7 km hiervandaan organiseert de vereniging "Aéroclub Loisir Club Mosan" rondvluchten in ULM-vliegtuigen boven de regio. Een vluchtdoop in deze prachtige streek, wat wil je nog meer?

Crupet herbergt verschillende restaurants, waaronder La Toquade, een gastronomisch adres in een groene omgeving, aan de oever van de beek aan het einde van het dorp. De kaart is modern, met gerechten die de seizoenen volgen. De beste Franse keuken gecombineerd met exotische invloeden. Een kwaliteitskeuken harmonieert hier met een charmante sfeer!