Lompret, een van de mooiste dorpen van Wallonië

Lompret ligt aan een rivieroever en is gebouwd op de overblijfselen van het voormalige feodale kasteel. De huizen uit de 18e en 19e eeuw zijn bewaard gebleven. Verken de groene omgeving van het dorp tijdens een wandeling en geniet van deze oase van rust die de omweg zeker waard is.

Niet ver van Chimay, op een meander van de Eau Blanche, was Lompret al in vroege tijden gevestigd. Eerst was er een fort van de Galliërs, daarna de Romeinen en tenslotte een feodaal kasteel, waarvan er vandaag nog maar een paar ruïnes over zijn. In het midden van een groene omgeving vallen enkele opmerkelijke bomen op in het dorp, met name taxusbomen. Laat u meeslepen door de sfeer in dit dorp en ontdek de langgerekte steengroeve huizen uit de 18e en 19e eeuw, evenals een prachtige brug uit de 18e eeuw en een waardevol religieus erfgoed.

In Lompret gaan mensen zorgvuldig om met de kostbare natuur. Het project voor het behoud van de biodiversiteit en de Aquascope in Virelles getuigen hiervan. Aquascope ligt op 3 km van Lompret en is een natuurcentrum op de oeverhellingen van het meer van Virelles. Ontdek het gebied en ervaar de schitterende, beschermde natuur.

Hugues is een gedreven veehouder. Het ras Petite Suisse ligt hem bijzonder na aan het hart. Hij ontvangt bezoekers in een gastvrije setting en deelt zijn passie graag met hen. Hier maakt u kennis met verschillende runderrassen, ook tijdens een wandeling door het dorp. Probeer ten slotte de specialiteiten uit de regio.

Dit gebied maakt deel uit van het uitzonderlijke culturele erfgoed van Wallonië. Op steile hellingen gedijen hier tal van fauna- en flora-schatten. Er is ook een groot aantal taxusbomen, een boomsoort die in onze omgeving zeer zeldzaam is.

Het restaurant L'Eau Blanche verwelkomt zijn bezoekers bij het gelijknamige beekje. De gerechten op de kaart hebben geen franje. Hier komen de traditionele familiegerechten aan tafel, die u kunt nuttigen in een gastvrije sfeer en in een heel mooi interieur. Een van de specialiteiten van de chef is een regionale klassieker, de escavèche. Dit visgerecht moet u zeker eens proberen! Even uitrusten op het terras van dit huis aan de oever van de rivier, verwend door de zon ... wat wil het hart van de kenner nog meer?