De Panne strandzeilen in België

De Panne
De Panne, vakantie in België in the thuishaven van het strandzeilen. Het kleine stadje De Panne is gelegen aan het einde van de Belgische kust en het wordt gekenmerkt door een een grootstedelijke sfeer.
Vanwege de 500 restaurants, pubs, bars en winkel mogelijkheden mist u niets van wat een grote stad te bieden heeft. U heeft het gevoel op een Europees kruispunt te zijn beland. De Panne ligt kort voor de grens
met Frankrijk. Veel Franse dagjesmensen komen naar De Panne. Echter niet alleen Franzosen, ook Duitsers, Britten, Nederlanders en natuurlijk Belgen houden vakantie in De Panne.

Ontstaan is de Panne in het einde van de 18e Eeuw, toen zich arme boeren in de duinpan vestigden , om de visserij te leren. Rond 1900 had De Panne de tweede grootste vissersvloot aan de Belgische kust. Met de industriële ontwikkeling, kon de havenloze stad echter geen tred houden. Alle boten moesten handmatig het strand worden opgetrokken en ze konden slechts uitlopen bij hoog water. De visserij kwam tot stilstand.
De slimme ex- boeren hadden zich echter niet alleen op de visserij gericht, reeds vroeg had ook het toerisme hun aandacht. De eerste toeristen kwamen in het midden van de 19e Eeuw naar De Panne. Eerst verbleven zij in privé woningen, maar in het jaar 1893 werd het eerste echte hotel gebouwd.
De Panne heeft een van de grootste en breedste stranden van België. Het strand wordt zelfs nog steeds breder. Het prachtige duinlandschap, ook wel bekend als de Belgische Sahara, wordt vaak als filmset gebruikt.
Als gevolg van het brede strand en het ondiepe zeewater kort voor de kust, zijn de condities om te strandzeilen optimaal. Elk jaar vindt er een wedstrijd plaats en dat met snelheden tot wel 120 km per uur.