Bredene vakantie in België in een uniek duinlandschap

Bredene
Bredene is een kleine, vredige stad met zo'n 15.000 inwoners in de regio West-Vlaanderen. Bredene is gelegen aan de Noordzeekust in België, tussen de beroemde havenstad Oostende en de stad De Haan, een schilderachtig badplaats. Als de enige plaats aan de Belgische kust vindt u er geen strandpromenade, maar een prachtig duinlandschap die de stad en de zee scheidt. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Een vakantie in Bredene is zowel voor volwassenen als kinderen een spannende en verfrissende ervaring.
Naast de reguliere evenementen, zoals concerten, festivals en vlooienmarkten, heeft Bredene ook veel bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de watertoren in de kleuren blauw en wit en het kenmerk van de stad. U kunt er ook een permanente tentoonstelling over het thema "Water"bezoeken. In het museum Turkeyenhof kunnen bezoekers schelpen, fossielen en ander "strandgoed" aanschouwen. Voor plantenliefhebbers is de dahlia tuin een must. In het seizoen bloeien hier naast de vele dahlia's vele andere kleurrijke bloemen. Het kleurspel is zeker een bezoekje waard. Even interessant is de oude visserskapel een bedevaartsoord voor Vlaamse zeilers en hun families. In de 300 jaar oude kapel worden nog steeds godsdiensten gehouden. Eenmaal binnen, ziet u de kaarsen, brieven en foto's voor de slachtoffers van scheepsongelukken aan de muur.

Als u tijdens uw vakantie een mix wilt van strand, avontuur en goede Noordzee lucht bent u in Bredene op de juiste plek.