Blankenberge fiets- en strandvakantie in België

Blankenberge
Blankenberge in België is ideaal voor een strandvakantie met kinderen, of een korte vakantie om te herstellen. Het motto van de stad Blankenberge is: Plezier voor het gehele gezin. 

In het zeeaquarium Aquarama of  het Sealife Centre kunt u de meest uiteenlopende zeedieren bewonderen. Op speelse manier worden de bezoekers gewezen op de gevaren van de zee, waar de kust bewoners mee te maken hebben en hoe ze zich het beste kunnen beschermen.

 Als u na het leerprogramma, werkelijk vakantie wilt vieren, kunt u in het Velodrom helemaal los gaan. Er is een fietsparcours, dat u met de meest vreemde fietsen kunt afleggen, bijvoorbeeld op een fiets met ei-vormige wielen of een fiets met een ondersteboven gemonteerd zadel. Na deze fysieke inspanning kunt u wandelen over de pier, kunt u een snack nemen in een van  de twee vissershutten, natuurlijk zijn er ook diverse andere restaurants.

De naam van het voormalige vissersdorp, heeft de maken met vele  duinen. Tijdens een hete dag leken deze duinen vanuit zee op witte (blanco) bergen. Tegenwoordig is er door de bouw van een dijk, niet zoveel meer van over. In het natuurreservaat De Fronteintjes groeien talrijke soorten orchideeën, u vindt er ook een grote verscheidenheid aan vogels, die er permanent verblijven of overwinteren.